Vélemény blog

A gondolat szabad.....

A gondolat szabad.....

...Ha kampány, legyen kövér....

2019. január 28. - Imre L Oláh

 Ciki. Qrvára ciki, amikor rövid egy átadáskor a nemzeti színű szalag. El is kezdek gyorsan keresni egy régi képet. atadas.jpgElőször ezerrel kutakodtam a saját archívumomban, hátha ráakadok. De nincs sehol. Majd rárontok persze a mit sem sejtő facebook ismerőseim archívumára is, de ott meg elvesztem a rengetegben. Egyszer csak rádöbbenek, hogy napok mennek el így és én lassan elveszítem az aktualitást. A fene enné meg, pedig úgy emlékszem, hogy valahol egyszer valaki még közzé is tette azt a 80-as évekbeli, új iskolánk átadásáról készült képet. Mintha az is rémlene, hogy semmi szalag átvágásbeli dulakodás nem látszott rajta, csak az, amikor valaki épp egy mikrofon előtt áll. ( Talán mintha Pesti Tibi sziluettje sejlene fel.) Na most vagy jól emlékszem, vagy nem, de tuti, nem volt ilyen - burleszkbe illő - tumultus. Az is bejön homályosan, hogy az akkori vezérkar ott volt.  A háttérben valahol. A mostani képen is mindenki ott van,..... aki nem számít. Elől, az olló mögött. Aki számít,.....  az nincs ott, nem vág.   Miért is lenne, miért is vágna. Max. szomorú képet. Talán nem jutott neki olló? Nem tudom. Szerintem inkább helyszűkében volt a helyzet. De biztos, csak jól van ez így. Amúgy a kép tanúsága szerint a szalagot tartó egyik kiscsákó komoly veszélyben volt ott bal szélen.  Még jó, hogy nem jöttek többen. Röhej. Te koma,... vazze, még jó, hogy nem kaszabolták le egymást, ..... mondja Lajos haverom elcsukló hangon, miközben már dönti is a két deci savanykás-vöröset befele....Persze eszembe nem jutna foglalkozni az üggyel, ha a szoljon.hu böngészése közben nem akadok rá  a cikkre és vele a képre. Aztán találok a facebookon is képet. Mondhatni, nagyon beszédes közéleti kor és kórkép.És jól fel is húztam magam mindjárt. Nem másért, csak azért mert ekkora labdát nem tudok most a megfelelő cizelláltsággal lecsapni. Nem tehetem. Nem illik. Francba.

Na de,.... Már bőven kampány van. Megint. Én speciel már azon sem lepődnék meg, ha Kovisanyi fidesz o.gy.kv. - az asszisztenst einstandolva - adná át....... azt a beutalót, amit valamelyik háziorvos ír valakinek egy időskori relatív fimózis, esetleg nodus haemorrhoidalisra vonatkozóan. Bizony, itt is hasít a fidesz. Mindenütt, ahol csak lehet. És ott is ahol nem. Az MTV székházából  - legyünk vizuálisak - a szó egyszerű, vagy akár összetett értelmében, úgy vágnak ki két ellenzéki parlamenti képviselőt, mint macskát....  Egyik online hírportál öles betűkkel nyomatja:   ..... "Magyarországon éppen egy modern autokrácia jön létre".... Na ezt fordítsuk is le magyarra: diktatúralight. A cikket az MTA egyik kutató intézetének munkatársa jegyzi. Nahát. Hogy ezek honnan jöttek rá erre, azt nem tudom. Az ország tízmilliomodik senkijeként kb. úgy nyolc éve ezt vinnyogom.                     Észrevétlenül dübörög a kampány. Tudom, ez amúgy egy eléggé hülye megfogalmazás tőlem, de..... Nagy tévedés, hogy az önkormányzati választások miatt lenne a dübörgés. Itt? Ugyan már. Gyulának erre semmi szüksége. Ellenfél nélkül van a cimbim. Bárkinek annyi az esélye vele szemben, mint féllábúnak a seggberúgó versenyen. Tuti a nyerés. És ki is gondolná, hogy itt már a parlamenti választásokra gyúr a hatalom. Pedig arra. Keményen. Jön a böllérverseny, jön a tanuszoda, strand, körei vashídfelújítás átadása. Lehet felvonulni, vonulni, repizni, pofát villantani. Alapozásként.

Aztán? Bizony 2022-ig még eléggé hosszú az idő. És itt eléggé felejtősek az emberek. Én már csak tudom. Igaz, néhány mérvadó hangadónak ki lett osztva némi oklevél, plakett, plecsni a faluban, és mint az ilyenkor lenni is szokott, el is csendesedtek. Hja kérem, jut eszembe,......hogy ez a szegény Kovács Misi mit küzdött azon, hogy nekem is a keblemre akasszon valami cullangot a pofabefogásért, azt nem is mondom itt el szívesen. Még félre értik. Talán annyit, hogy....nagyon érzelmes, szívhez szóló volt a felterjesztés és Katika is az iktatóban nagyon titkolózó volt a dolgot illetően. Hiába. Mert Tibi főnököm a megyéről visszaszólt, hogy ....baszki épp most olvasom a polgármestered általi felterjesztésedet. Szerintem simán kapsz egy máriavalagrendet ,......  Na ezt hallgasd ......Majd, ....na, mit szólsz hozzá hehe...., Magamba azt, hogy nagyon ideges lettem, és.....igaz, hogy jó néhány telefon ide meg oda, de sikerült megszívózni. Attól a falu esze garnitúrától, és persze ettől a hatalomtól? A pofám le is szakadt volna. És mielőtt  a nyájas olvasó arra gondolna, hogy én mekkora...... kitüntetésvisszautasító hős vagyok, hát nem vagyok.Természetesen az ország 62 önkormányzati tűzoltó-parancsnokságából álló szakmai szövetség által adományozott (nem katasztrófavédelem!!) kitüntetést elfogadtam. Igaz, azt is egy feltétellel. Nem helyi rendezvényen kerül átadásra. Ami "Tűzoltó Csillagrend " névre hallgatott és akkoriban  - jesszusom, már hét éve - a Numizmatikai Közlöny által egyedi minőségnek tartott, nagyon pöpec plecsni. (jól elvan a többivel a házi vitrinbe) Kellemesen kibélelt borítékkal megtámasztva, aminek egy nem túl jelentős hányada a helyi tűzoltóbajtársak akkori, egyik bulijának költségeit örömmel és bőséggel fedezte. Ennyit erről (a rozsomákoknak).

De..... ettől még a kérdés, kérdés marad.  Biztos, hogy az oklevél, plakett, plecsni okozta hevület (szájzár) kitart még  három évig? Szerintem kéne valami átadni való arra az időszakra is. Mégpedig olyan valami, ami a tanuszoda, strand, sétány, piaci wc, stb. projekttől komolyabb. Ha Gyulánknak van egy csepp esze, most üti a vasat.                                                                                                                                                   Kellene a Füredre, sőt akár a Kiskörére vezető út valós, minőségi felújítása. Esetleg a Vásártéralajra, Füzes útra, Alsóerdősorra aszfalt út. Vagy teszem azt, mivel főleg ilyenkor télen életveszély biciklizni az István király, Deák Ferenc, Kossuth utakon,  nem ártana legalább valamelyikre kerékpár út. És bizony, valljuk be őszintén, nincs művelődési házunk se. ( Máshol a falu szélén cédula házak, bikaólak, max kurta kocsmák állnak.) Izé, ...csak így, hevenyészve néhány ötlet. Álmunkban. Aztán elkezdi vágni a seggünket a klotyó széle és felébredünk.

Szóval,.... ha kampány, legyen kövér.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyberlabnyomok.blog.hu/api/trackback/id/tr4514592992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása