Vélemény blog

A gondolat szabad.....

A gondolat szabad.....

Csepel bicaj nem bömbi....

2019. február 13. - Imre L Oláh

Az Átlátszó leleplező anyaga Orbán Viktor magángép-használatáról például szerintem erősebb volt, bmw_bicaj_1.jpgmint egy Oroszországban készített drónfelvételes összeállítás Dmitrij Medvegyev vagyonáról, villájáról. Abból a direkt diktatúrának tartott Oroszországban hetekig tartó tüntetések lettek. Nálunk az Átlátszó anyagából mi lett? Semmi. Egy parlamenti interpelláció nem hangzott el.

Mondja Uj Péter.

Mi azaz Átlátszó és ki a tököm az az Uj Péter? Kérdezné az abádszalóki átlag választópolgár, ha véletlenül megkérdeznénk. Talán ennyit is a helyi, kiművelt emberfőkről. Akkor miért is  vacakolok én itt olyanokkal, minthogy a plecsni osztogatás szájzárt okoz és hogy a tanuszoda, strand felújítás, sétáló utcák az mind, mind üveggyöngy?
Nem másért, csak azért mert e falu túléléséhez, valódi, perspektivikus fejlődéséhez közlekedésre alkalmas idevezető utak, egyéb infrastruktúra, gazdasági környezet, és iskolázott, civilizált (!!) fiatal generáció, és még sorolhatnám, hogy mi is kellene. Ami, mint azt bizonyára mind tőlem tudja a helyi nagyérdemű közönség, igencsak nem vastagon áll rendelkezésre. Viszont eme nagyérdemű közönség a közéjük szórt üveggyöngynek módfelett örül. Majd és mindig. 
Szóval, miért is vacakolok? Bátran állíthatom, nincs vele komolyabb célom. Mindössze szórakoztat az írás. Bár jól tudom, hogy e devianciám másokat már nem annyira mosolyogtat időnként. De,... egye fene, általában jól bírom a jól megérdemelt unszimpátiát.
Jut eszembe, még a slusszpoént nem is írtam. Fizetős lesz a 444. Fasza. Fogyasztóbarát döntés.
Még slusszabb poén, hogy mi meg rákoncentrálunk ismét az idegenforgalomra, mint a reménybeli aranytojást világra szülő tyúkra.....Nosztalgiát, igen nosztalgiát hord a városban szerte a szél.....(Piramis)                 Miközben a közfelkiáltással az elmúlt száz év, vagy akár az időtlen idők és az ismert univerzum legtehetségesebb, egyben jövőlátó helyi idegenforgalmi szakemberének kikiáltott  - méltán közönségkedvenc - úgy dönt, hogy kilép tourbizniszből (tourism business), visszavonul a csokigolyók, kockák és egyéb mértani alakzatok, mázak világába és csak a szabad és politikamentes alkotásnak él. Na tessék. Nem elgondolkoztató? 
Itt? Nem.
Az sem, ha valaki kiugrott alpolgármesterként, hogy és hogy nem, a napi küszöbrágásból a jó anyagi helyzetbe lezuhanva, egyszer csak hip-hop, bömbivel karcolja az utat.
- Vazze.... láttad azt a bömbit? Fullexsztrás ! Szegezi nekem ennek apropóján a kérdést visszaköszönés helyett a Pecásba Józsi haverom.
-  Nem... Válaszolok csalódottan. ( Majd rájövök, hogy mintha valahol tényleg rémlene a látvány.)
- Nem is fullos.... Sima. Szól bele valaki a hátam mögül. Ezen élénk vita bontakozik ki néhány környékbeli - közélet iránt is érdeklődő - műkedvelő alkesz között. És immár egy jó darabig meg van az aktuális kocsmatéma. Némileg idetartozó a hír, hogy a bejegyzéseim zömében gyakran "felmagasztalt havercimbim" (  bömbi gazdival sorstársak ) csendben árulgatja, vagy már túl is adott az összegereblyézett ingatlanokon. Így kell ezt csinálni. Engem meg egy B. Karcsi nevű magánzó, még régről régi ismerősöm azzal fincoltatott néhány éve  a Damjanich út közepén, hogy .......
-   Imi! Állj csak meg, kérdeznék valamit tőled...!
Satufék a bringával, leszállok, jattolás. stb.
- Te koma, már jó pár éve volt, szóval elárulhatod.....Biztos elévült …
- Mit ? Kérdeztem egykedvűen némi gondolkodás után vissza.
- Hogy csináltad? Mert az nem létezik, hogy te csak a két szép szemedért csináltad. Loptál te is mint a güzü, csak nem mered elő venni, mi? Aki ott volt , mind egytől egyig kocsival szaladgál a faluba. Te meg  ezt a rossz bringádat tekered....... Engemet te nem tudsz megvezetni öcsém. Szóval áruld el, Pesten vettél lakást, mi? És ha nyugger leszel, lelépsz innen a parasztok közül majd. A fiad meg az asszony nevére írattál mindent, mi?... He, na őszintén? Nekem elmondhatod, úgy is tudom…. Nyomja egy szuszra, alig bírom követni.
- Szerinted ? Kérdezek vissza  magamat elröhögve, miközben indulok tovább.
- Mondom, hogy nem versz át ! Te csak huncutabb vagy a többinél....De igazad van öcsém, jól csinálod....! Hallom még, ahogy kiabál utánam.
A bringám  az valóban régi és jól bírja a gyűrődést. A kardiológusom javaslatára évente beletekerek kb. úgy háromezer kilométert. Csepel Schwinn monti. Még a békebeli. Rendesen karbantartom, olajozom, állítgatom. Nem annyira szakszerviz igényes mint a bömbi.
Itt tartok a blogom írásába, amikor arra eszmélek, hogy a háttérből az éteren át imádott vezérünk, viharvert nemzetünk és sorsüldözött hazánk nagy bölcse, amúgy másodállásba mint Kárpát medence géniusza épp arról ötletel, hogy…….. ha csinálsz négy gyereket, akkor ad  két és fél millát egy hét személyes autóhoz.  Hoppá….! Na, gondolkodjunk.
 Ha azt veszem, az ügy kiindulópontjának a helyszínével, vagy akár a technológiával én sem voltam sosem haragba. Egyrészt. Másrészt ne legyek egyből csak úgy elutasító.
Aztán elkezdek számolni. Példának okáért az Opel Zafira 7 milla alapból. Szóval kellene még négy és fél valahonnan.
Ez hülye. Na, menjen az anyjába. Aztán elemzem a csávó többi, bombasztikusnak vélhető ötletét. Repkednek a tíz milliók. Tény, nagyon csábítók a belógatott mézesmadzagok. De szintén elgondolkodom. Négy lurkónál legalább három szoba kell, igaz 25 millióval indulsz. De hol találsz ennyiért ilyen lakást? Pesten és a vidéki nagy városokban olyan helyen, ahol nem kell a gyerekeket órákkal az iskolakezdés előtt útnak indítani, sehol. Kisvárosokban, falvakban meg munkahely nincs.
Szóval megint csak tíz millás hitel, eladósodás, plusz évekig legelészés az árokparton, hogy összekapard azt, amivel labdába rúghatsz. De a nép örül, a sajtó csámcsogja, cincálja, néhol éljenzi a vezér nemzetfejlesztő ötleteit.
Itt tartok, amikor csöng a  telefonom..... Bombariadó !  Az Abádszalóki iskolában!  Na tessék. Ilyen még itt nem volt. Tagadhatatlanul fejlődtünk. Sőt immár világváros lettünk.
Általában reggeli után, ilyenkor indulok bringázni, na meg a sokktól is ki kellett szellőztetni a fejemet. Szóval irány tekerni. Kb. úgy  száz méter után  ijedten látom, hogy velem szembe egy fekete, sötétített  BMW gurul méltóságteljesen. Basszus. Még ez is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyberlabnyomok.blog.hu/api/trackback/id/tr4214617920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.14. 10:47:58

Már ott abba kellett volna hagyni az olvasást, hogy a poszter szerint a kiműveltség mértéke, hogy a falusi ember ismerje a piás ÚP-t, meg az átlátszó nevű weboldalt, de azért én csak tovább haladtam, és hát az elképzeléseim beigazolódtak, az írás egyre zagyvább és összefüggéstelenebb lett, hogy aztán végül teljesen értelmét veszítse. Remélem azért a szerző jól szórakozott alkotás közben, akkor legalább egy emberrel jót tett.

Imre L Oláh 2019.02.14. 18:37:52

@Kolompár Magneto: Nahát.... Legközelebb el ne felejtsd hogy ÚP az UP...
süti beállítások módosítása